Sekite mus

LinkedIn

Išbandykite mūsų automatizuotus įrankius savarankiškai

impactguide.net

Monetizuokite savo konkurencingumą su mumis

Strateginės konsultacijos suteikiančios žinias, įgūdžius ir įrankius žmonėms, komandoms ir organizacijoms efektyviai veikti ir tvariai augti

Domas dalinasi įžvalgomis apie pajamų generavimą su BNI Lietuva bendruomene

Susipažinkime

Kodėl visos įmonės turėtų laikytis tvarumo politikos?

Krizė kaip procesų greitintuvas: sparčiai auganti mikrobendruomenių galia

Tvarumas yra verslo požiūris į ilgalaikės vertės kūrimą. Įmonės veikla ekologinėje, socialinėje ir ekonominėje aplinkoje pabrėžia organizacijos vertybes ir požiūrį į socialinę atsakomybę. Tvarumo strategijų kūrimas skatina įmonės ilgaamiškumą ir padeda lengviau prisitaikyti prie pokyčių verslo aplinkoje.

Didėjant lūkečiams ir reikalavimams įvairiose rinkose, įmonių vadovai pripažįsta, kad reikia imtis veiksmų tvarumo srityje. Gerų ketinimų tiesiog nebeužtenka. Šiomis dienomis vis daugiau ir daugiau įmonių imasi iniciatyvų tvarumo link, kurių pavyzdžiai, turėtų tapti tvarumo standartu, įkvepiančiu keistis į gerą.

Įmonės - „Nike“ ir „Adidas“ yra teigiamų pokyčių pavyzdžiai. 2022 metais „Nike“ daugiausia dėmesio skyrė atliekų mažinimui ir atsinaujinančios energijos naudojimui, o „Adidas“ sukūrė ekologiškesnę tiekimo grandinę ir pažadėjo, kad iki 2025 m. devyni iš 10 „Adidas“ gaminių bus pagaminti iš tvarių medžiagų.

Verta dėmesio tapo ir oro linijų kompanija “JetBlue”, kuri prisiderino prie JT 13 tvaraus vystymosi tikslo (klimato veiksmų) ir tiria atsinaujinančio aviacinio kuro galimybes savo lėktuvui. „JetBlue“ plečia tvaraus aviacinio kuro naudojimą, kaip dalį savo strategijos, kuria siekiama iki 2040 m. pasiekti, kad anglies dvideginio emisija būtų nulinė.

Džiugu, kai įmonės savo noru keičiasi ir tausoja aplinką, tačiau norai – nebe mūsų valioje. Pagal naują įmonių tvarumo ataskaitų teikimo standartą, kuris įsigalios nuo 2023 finansinių metų, įmonės, kurių minimalus darbuotojų skaičius – 250, minimalios pajamos – 40 milijonų eurų, o minimalus balansas – 20 milijonų eurų nuo 2023 metų turės pateikti ataskaitas pagal naują teisės aktais nustatytą įmonių tvarumo atsakomybės standartą. Jam ruoštis turime pradėti jau dabar.

Galbūt klausiate saves, ar aš ir mano įmonė bus paveikti šių pokyčiu, net jei ir neatitinkame kriterijų? Atsakome - įmonės, kurios papuola į šį kriterijų, ims reikalauti atsakingo veikimo iš mažesniu įmonių, kurios yra jų tiekėjos, partnerės, taip paveiksiančios savo ir partnerių veikimo standartus. Tvarumas turi tapti ir taps kiekvienos įmonės politikos dalimi. Patartina pradėti ruoštis jau dabar, kad visas procesas taptų aiškesnis ir patogesnis.

Klientai vertina įmones, kurioms rūpi. Tapkite svarbių pokyčių dalimi, prisidėdami prie geresnės ateities kūrimo.